Monthly Archives: május 2017

Kirándulás Aggtelekre

2017.május 18-án iskolánk alsó tagozatos tanulói Aggtelekre kirándultak.  Útközben megálltak Muhinál. A túra előtt a 4-dik osztályos tanulók rövid ismertetőt tartottak a Baradla-barlangról. A túra vezetője sok érdekességet mesélt a barlangról, a cseppkövek kialakulásáról. Este kicsit fáradtan, de jókedvűen, élményekkel gazdagodva érkeztek vissza a gyerekek.

Bábfórumon jártak a Gézengúzok

  1. május 13-án rendezték meg a megyei bábfórumot Debrecenben. 9 csoport mutatta be legújabb bábdarabját. A mi csoportunk „Az öreg halász és a nagyravágyó feleségecímű mesét játszotta el. Bábcsoportunk arany minősítést kapott. A bábcsoport vezetőjének megköszönték kitartó, több évtizedes bábos munkáját.

A bábcsoport tagjai:3.o.:Bulátkó Bíbor, Czine Máté Győrvári Balázs, Juhász Anna, Kazup-Nagy Máté, Kis Imre, Lukács Sándor, Szarka Lara

4.o.:Bodnár Milán, Gercsák Katalin, Jónás Erika, Kereszturi Cintia, Nyitrai Kincső, Szilágyi Füzike,

Bábcsoportvezető: Sáriné Pócsik Valéria

Bábszínházban jártunk

2017.május 11-én iskolánk diákjai a Szerencsés János című bábelőadáson jártak a Vojtina Bábszínházban. A második bérletes előadáson is nagyon jól szórakozhatott az első osztályból 10 tanuló, a harmadik osztályból 9 tanuló, a negyedik osztályból pedig 6 tanuló.

Témanap 2017

A Madarak és Fák jeles napja alkalmából természetvédelmi vetélkedőn vettünk részt a Hortobágyi Nonprofit Kft. jóvoltából a Pusztai Állatparkban. A játékos feladatok közben megismerkedtünk a cég „Legelőtavak élőhelykezelése a Hortobágyon” című LIFE pályázatával. Ráhangolódásképpen különféle termésekből készítettük el osztályonként a pályázat logóját és emellett az „Újraéled a puszta„ rajzversenyen is részt vehettünk. A legszebb alkotások készítői ajándékokkal lettek jutalmazva. Az izgalmas feladatok elvégzése örömteli pillanatokat okoztak gyermekeink számára. A szabadban tanulás lehetősége igen hasznosnak bizonyult. Aznap délután folytatódott jeles napunk ünneplése, hiszen MADARAK ÉS FÁK témakörben aszfalt rajzversenyt hirdettünk. Igen népszerű programnak bizonyult, hiszen majdnem minden gyermek szorgosan, ruhájukat nem kímélve, tetőtől talpig krétaporosan készítette a jobbnál jobb rajzokat. A legjobb alkotások készítői jutalomban részesültek.

Szervező: Rózsa Katalin

18403332 1672955422733264 6561644053053832225 n
« 1 A 13 »