Monthly Archives: december 2016

Karácsonyváró hét az alsó tagozaton

2016. december 06-13. közti időszakban az alsó tagozatos tanulók a Karácsonyváró projekt keretében dolgoztak. A tanítási órákon évfolyamonkénti feladatok és tevékenységek formájában készültek a közelgő ünnepre. Ismereteket szereztek és mélyítettek a karácsonyt megelőző időszak néphagyományairól. Vizuális kultúra és technika órákon különböző tárgyakat készítettek. az adventi ünnepkörhöz kötődően. A téli ünnepkörhöz kapcsolódó versekkel készültek a versmondó versenyre.
December 13-án az ünnepélyes projektzáráson, a 4-dik osztályosok kiállították az elkészült munkadarabokat. Karácsonyi hangulatot varázsoltunk a tornaterembe fenyődíszítéssel, mézeskaláccsal, karácsonyfadíszekkel. A szépen megterített karácsonyi asztaltól a karácsonyi képeslapig sok szép gyerek munkában gyönyörködhettünk. A 3-dik osztályosok mézeskalácsának illata belengte a tornatermet.
11 órakor következett a versmondó verseny, ahol a zsűri döntése alapján a következő tanulók lettek díjazva:

1-2. osztály

I. helyezett Katona Benjámin 1.o.
II. helyezett Varga István 2.o.
III.helyezett Kirilla Fanni 2.o.

3-4. osztály

I. helyezett Csepregi-Muliter Csongor 3.o.
II. helyezett Szarka Lara 3.o.
III.helyezett Jónás Erika Nikolett 4.o.

 

A december 13-i Luca napi néphagyományt a Gézengúzok bábcsoport tanulói dramatikus játékban elevenítették fel. A rendezvény zárásaként az intézmény minden osztálynak játékcsomagot és tanszereket nyújtott át, amely labdákon kívül társasjátékot és ügyességi játékokat is tartalmazott.
A tanulók nagyon jól érezték magukat, örömmel végezték a különböző tevékenységeket.

1
« 1 A 3 »