Monthly Archives: november 2016

Kollégiumi Hírmondó

A 2016/2017-es tanév sok változást hozott a kollégium életében. Új helyettesítő kollégákkal, új programokkal, új lehetőségekkel kezdtük a tanévet. A nyári szünetben megtörtént a termek festése, ennek folytatásaként pedig „mesefalat” festettek a tanulók a tanterembe.

Közös összefogással dekorációt készítettek az ajtókra, folyosókra, szobákra, mely vidámabb, barátságosabb hangulatot teremtett a kis közösségek számára.

Novemberben megkezdődött a koli további modernizálása. 18 új ágy érkezett a gyerekek legnagyobb örömére.

Terveink között szerepel ágytakarók, televíziók, magnók, játékok vásárlása is, melyek még ebben az évben lehetővé fogják tenni egy szabadidős szoba létrehozását.

Régi és új szponzorok adományai érkeznek a kollégium lakói számára, amelyek a mindennapi gondjaink megoldásában nyújtanak nagy segítséget.

DSC 5124
« 1 A 31 »

A Sport legyen a Tied!

nemzetisportfejlesztes

 Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával és a Magyar Diáksport Szövetség koordinálásával megvalósuló “A Sport Legyen a Tied!” program keretén belül a Magyar Röplabda Szövetség részéről sporteszközöket tartalmazó csomag került térítésmentes átadásra intézményünk részére.

magyardiaksportszovetseg

Irány a Vojtina Bábszínház!

A Vojtina az esélyegyenlőség megteremtésének szándékához hűen – támogatók segítségével – idén először hirdetett bérletpályázatot a megyénkbeli szociálisan hátrányos helyzetű óvodás és kisiskolás gyermekcsoportok számára. A mi intézményünkből a mostani 2-4. osztály pályázott. A pályázatunk nyert, így 2016. november 11-én Az Álomszövő Pendula előadása után ünnepélyes keretek között adták át a támogató cégek az ingyenes előadásra szóló dokumentumot.

Igazán örülünk annak, hogy a bábszínház mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több gyerek jusson el színházi előadásra.

 

 

Sáriné Pócsik Valéria

alsó tagozatos munkaközösség-vezető

Október 23.

Intézményünkben 2016. október 21-én emlékeztünk meg az 1956. október 23-án történt eseményekre.  Az irodalmi, zenés, videofilm bejátszással színesített összeállításból ismerhették meg a résztvevők a 60 évvel ezelőtti történéseket.  A kulturális műsort a 8. osztályos tanulók mutatták be osztályfőnökük Molnárné Nagy Ágnes segítségével.

dsc_5122 dsc_5109