Monthly Archives: május 2016

Budapesti kirándulás

2016. április 19-én iskolánk felső tagozatosai osztályfőnökeikkel budapesti kiránduláson vettek részt, melynek legjelentősebb állomása a Parlament volt, ahol többek között a Szent Koronát is láthatták. Tanulóinknak a nap folyamán egy kiadós séta során alkalmuk volt Budapest több nevezetességével is megismerkedni. A nyolcadikos tanulók beszámolókkal készültek a látnivalókról, így számos érdekes információhoz juttatták társaikat (Lánchíd, Magyar Tudományos Akadémia, Budai vár, Állatkert, Széchenyi fürdő, Hősök tere). Ellátogattak a Vajdahunyad várába is, ahol a Varázskastély című interaktív kiállítás részesei lehettek. Elfáradva, de élményekkel gazdagodva tért haza a csapat. A programot Nyitrainé Pelyhe Márta tanárnő szervezte.

Tiéd-a-Szótár! Szeged

Iskolánk 6. osztályos csapata a Grimm Kiadó által szervezett szótározási verseny regionális fordulóján eredményesen szerepelt, ezért részt vett Szegeden az országos döntőn.

A teljes verseny öt nyelven több mint tízezer diákot és ezerháromszáz pedagógust mozgósított.

A szegedi megmérettetésen az „5 – 8. osztály, Gyermekszótár” kategóriában induló, több mint háromszáz csapatból csak a nyolc legjobb vehetett részt. Köztük a mi csapatunk, melynek tagjai: Fülöp Kamilla, Nyitrai Boglárka, Pásztor Máté, Szabó Kinga, Vezendi Zita.

Felkészítő tanár: Nyitrainé Pelyhe Márta

A verseny eredményéről két hét múlva értesülünk.

ÉLMÉNYPEDAGÓGIA A TERMÉSZETBEN

elmenypedagogia006
« 1 A 6 »

Iskolánkban több éves múltra tekint vissza, hogy a Föld Napján másként tanulunk. A Hortobágyi Nemzeti Park és a Hortobágyi Génmegőrző Kht. jóvoltából minden évben változatos programokkal keltjük fel a gyerekek érdeklődését. Az idén megrendezésre került témanapon az alsó és felső tagozat egyaránt részt vett. Központi témánk: „A pusztai élet múltja és jelene”.Minden osztály más-más témakört dolgozhatott fel tanórai keretben. A program témakörei: Ősi magyar háziállatok, Pásztorviselet, pásztorünnepek, Pásztorépítmények, A Hortobágyi Nemzeti Park, Pásztorviselet, a pásztoremberekszerszáma, Ősi mesterségek, Tavak, nádasok életközössége, Őshonos magyar vadállatok. Gyermekeinknek izgalmas és élménydús ismeretszerzésben lehetett részük, hiszen a tanulás színtere nem csak az iskola épülete volt, hanem kilátogattunk különböző bemutatóhelyekre, ahol a tananyag valóban megelevenedett, mely jóval hatékonyabb ismeretszerzést tett lehetővé számukra. A programok megrendezésével és lebonyolításával hozzájárultunk a gyerekek, diákok környezettudatosságának megerősítéséhez.