Monthly Archives: április 2016

Digitáli Témahét – 4

digihet016
« 1 A 16 »

Lovagi játékok a 3-4. osztályban

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére a köznevelésben 2016. április 4-8. között először indult útjára a Digitális Témahét.Intézményünk 3-4. osztálya a Lovagi játékok projekthez kapcsolódott. A kisdiákok olvasás órákon ismerkedtek a Mátyás királyról szóló történetekkel, mondákkal. A színes szövegek – amellett, hogy a gyermekek fantáziáját, kreativitását megmozgatták-, segítették a mesei, csodás elemek és valós tények közti különbség felfedezését. Betekintést nyújtottak a Mátyás király korabeli mindennapokba, szokásokba, hagyományokba. A gyerekek képzeletbeli utazással megismerhették a királyi udvart, annak jellegzetes szereplőit, egy-egy szimbólumát.  A gyerekek az átélt kalandjaikról krónikában számoltak be. Miután a próbákat kiállták, maguk is lovaggá válhattak Mátyás király udvarában.A 3. osztályosok címereket,a 4. osztályosok várakat és lakóikakat készítették el.

 

Tanulási célok/tanulási eredmények:

digitális kompetencia: kreativitás, információk keresése és értékelése;

anyanyelvi kommunikáció: szóbeli – és írásbeli kommunikáció, együttműködés; olvasás, az írott szöveg megértése; a képzelet,az önkifejezés aktivizálása különböző szövegformák megismerésével és az írásbeli szövegalkotás képességének továbbfejlesztésével;

társas és multikulturális készségek: megfelelő és eredményes együttműködés másokkal; a csapat kollektív tudásának használata a megfelelő esetben;

kreativitás és innováció;

tapasztalatszerzés a tárgyak, modellek készítéséhez felhasznált anyagokról, eszközökről, technológiákról;

vizuális kifejezőképesség fejlesztése.

 

Órarend 4.o. április 4-5. 

  Hétfő

Kedd

1. Magyar:Fogalomcsoportok térképe,

ismeretek aktivizálása

Technika: Királyi vár készítése
2. Testnevelés:Adj király katonát! Magyar:Királyi vár készítése
3. Magyar:TMK-táblázat,csoportok alakítása Testnevelés:Szabad várjáték
4. O.főnöki:Mátyás király és Kinizsi

/történetfeldolgozás/

Magyar:A királyi vár lakói
5. Angol Magyar:Krónika írása
     
14.00-15.00 Mátyás király és Kinizsi

/történetfeldolgozás/

TMK-táblázat kitöltése,a projekt zárása,eredmények összefoglalása
15.00-

16.00

Angol Lovaggá avatás

A krónika befejezése.

 

Órarend 3.o. április 5-6. 

  Kedd Szerda
1. Matematika Magyar: Mátyás király meg a juhász

/történetfeldolgozás/:

2. Testnevelés:Adj király katonát! Magyar: Mátyás,az igazságos: osztályunk erényei,címer fogalma
3. Erkölcstan Testnevelés:Szabad várjáték
4. Magyar:Fogalomcsoportok térképe,

ismeretek aktivizálása

Vizuális kultúra: Címerek készítése
5. Magyar:TMK-táblázat,csoportok alakítása Vizuális kultúra: Címerek készítése
     
14.00-15.00 Mátyás király meg a juhász

/történetfeldolgozás/

TMK-táblázat kitöltése,a projekt zárása,eredmények összefoglalása
15.00-

16.00

Angol Lovaggá avatás

A krónika írása.

KELLO tájékoztató

TÁJÉKOZTATÓ AZ ISKOLÁK RÉSZÉRE A SZÜLŐI FELÜLET MEGNYITÁSÁRÓL

Tájékoztatjuk Önöket, 2016. április 15-től elérhetővé válik a „Szülői felület”, melynek segítségével szeretnénk az Önökre és a szülőkre háruló feladatokat megkönnyíteni.

A szuloifelulet.kello.hu weboldalunkon az alábbi funkciók lesznek elérhetőek:

A szülő megtekintheti és jóváhagyását, illetve módosítási kéréseit jelezheti a Tankönyvfelelős részére:

  • gyermeke(i) tankönyvrendelésével,
  • gyermeke(i) iskola által nyilvántartott személyes adataival (ez a funkció adatvédelmi okokból regisztrációhoz kötött) kapcsolatban.

A fizetős státuszú gyermekek szülei részére az eddigi csekkes fizetési mód mellett, lehetőséget nyújtunk elektronikus számla igénylésére és más fizetési módok választására (utalás, bankkártyás fizetés).

A szülői felületen a szülő által jelzett módosítási igényekről az iskola értesítést kap. A módosítási kérések elfogadása, végrehajtása – a szülő módosítási szándéka – mindaddig nem jelent tényleges adatváltozást, amíg a jogosult tankönyvfelelős azt át nem vezeti.

A KELLO részéről ez egy kényelmi szolgáltatás, ezért az iskola dönthet úgy is, hogy a korábbi évek gyakorlatát követve írásban is kéri a szülőket a felületen már jelzett igények rögzítésére.

A későbbiekben a felület használatát bemutató anyagot is elhelyezünk az oldalon. Ezen tájékoztató a diák rendelési felületünk „segítség” menüpontjában is elérhető lesz az Önök számára.

Segítő együttműködésüket megköszönve.

Üdvözlettel:

Könyvtárellátó Nonprofit Kft.

 

Digitális Témahét – 3

A Témahét második felében elkészítettük képes útibeszámolónkat a Budapest-Bécs útvonalon szerzett élményeinkről. Összeállítottuk az ötödik osztályosok vetélkedő feladatait, melyet a Föld napján rendezünk számukra. Élveztük az elmúlt hét közös munkáját, sok új ismerethez jutottunk természetismeretből, illetve informatikából. Örömmel használtuk a tankockákat, az üzenőfalat és jegyzetfüzetet is. Jó volt, hogy a szavazó szett használatával véleményt formálhattunk az egyes munkafolyamatokról. Hasznosan teltek a projekt órák.

Digitális Témahét – 2

útvonalterv_elkészült_800x536
« 1 A 7 »

A mai napon megterveztük a Budapest – Bécs közötti utazás részleteit. Költségvetést készítettünk egy három fős család részére. A Google térképen lemértük az útvonal hosszát, megnéztük, mely városokat érintjük vizi utazásunk során. Sok újat tanultunk a ezen a  napon. 6. osztály tanulói

Aranyceruza

Aranyceruza 1 Aranyceruza

Az idei Aranyceruza tankerületi helyesíró versenyen a 2. osztályosok csapata és Szilágyi Anna Füzike 3. osztályos tanuló képviselte iskolánkat.

A 2. osztályosok csapata II. helyezést ért el. A csapat tagjai: Csepregi – Muliter Csongor, Loncsák Láná, Szarkara Lara, Varga Eszter

Gratulálunk a részt vevőknek!