Monthly Archives: március 2016

Beíratkozás 2016

Felhívás

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Balmazújvárosi Tankerülete értesíti a tanköteles korba lépő gyermekek szüleit, hogy a 2016/2017. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor az általános iskolák székhelyén:

2016április 14. 8.00 órától 19.00 óráig,

2016. április 15. 8.00 órától 19.00 óráig.

 Tanköteles gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.

Az első évfolyamra történő beíratáskor a gyermek személyazonosítására alkalmas lakcímkártyáját, és az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást (szakvéleményeket) kell bemutatni.

Felhívom a szülők figyelmét, hogy a tanulói jogviszonnyal járó nyilatkozatok megtételéhez a szülő/gondviselő személyes megjelenésére, és a személyi igazolványának és a lakcímkártyájának bemutatására is szükség van.

A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a fenntartó hivatott a szülői kérelmet elbírálni.

Kérjük, kísérje figyelemmel a lakóhelye szerinti óvodában, általános iskolában közzétett Tájékoztatót, vagy az iskola honlapját!

További információ: az általános iskola Igazgatójától, vagy a Balmazújvárosi Tankerület munkatársaitól kérhető. 4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 1. Telefonszám: 0652/550252.

 

Balmazújváros, 2016. március 11.

 

 Éles Béláné s.k.

1. tankerületi igazgató

KLIK Balmazújvárosi Tankerülete

Megemlékezés az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeiről

DSC_4141
« 1 A 12 »

Iskolai ünnepség keretében emlékeztünk meg az 1848/49 – es forradalom és szabadságharc eseményeiről. A 6. osztályosok műsorát láthattuk, melyet osztályfőnökük Postáné Kiss Erika szerkesztett. Ezt követően az iskolánk előkertjében lévő Petőfi szobornál a község koszorúzási ünnepségén vett részt iskolánk közössége. A megemlékezésen Vincze Andrásné polgármester asszony és Bodó Sándor országgyűlési képviselő úr ünnepi köszöntője után iskolánk tanulói és Kovácsné Kenyeres Márta tanárnő vezette Karinkó népzenei együttes varázsolt ünnepi hangulatot.

Farsang – 2016

« 1 A 29 »

 

Iskolánk diákönkormányzata és szülői munkaközössége 2016. március 04 – én rendezte meg hagyományos iskolai farsangját. A gyerekek érdekes jelmezekben vonultak fel, az osztályok közös fellépéssel emelték a bál színvonalát. Az egyéni jelmezeseket a szép, ötletes, látványos kategóriákba, a csoportokat a legekbe sorolással díjazták. A tombolán sok nyeremény került kisorsolásra. A büfében finomabbnál – finomabb süteményeket, szendvicseket vásárolhattak a bálozók. Ezeket a szülők készítették. A jelmezbál után a gyerekek Vas Tibor szülő disco zenéjére táncoltak a tornateremben.
Farsangi bál jól sikerült, ezúton is köszönjük minden támogatónak, szülőnek, pedagógusnak a segítségét!