Monthly Archives: június 2015

„A barátság fényei”

A Nemzeti  Tehetség Program által meghirdetett A kisiskolák tehetségsegítő programjainak támogatására benyújtott „A barátság fényei” című pályázatunk programja valósult meg  2015. június 16-21 között. A bajor testvérvárosi diákok fogadták intézményünk 21 tanulóját és négy pedagógus kísérőjét, így  alkalom adódott a német nyelvet tanuló tehetséges diákjaink nyelvi fejlesztésére.

A nyelvhasználaton túl lehetőség nyílt a természet értékei iránti érdeklődés kielégítésére és a környezettudatos magatartás gyakorlására is. Tartalmas, eredményes, szép hetet töltöttünk együtt

Év végi pedagógus és tanulói elismerések

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Balmazújvárosi Tankerülete 2014-ben hagyományteremtő szándékkal megalapította a „Balmazújvárosi Tankerület Kiváló Pedagógusa” és a „Balmazújvárosi Tankerület Kiváló Diákja” díjakat. Az alapító szándékának megfelelően a díjátadó ünnepségnek minden évben a tankerület más-más települése ad otthont. A 2013/2014 – es tanévben Újszentmargita volt a házigazda.

Ekkor intézményünkből két pedagógus Samuné Szabó Zsuzsanna és Sáriné Pócsik Valéria kapta a „Balmazújvárosi Tankerület Kiváló Pedagógusa” címet. A Balmazújvárosi Tankerület Kiváló Diákja” díjat Meliska Dávid 8. osztályos tanulónk nyerte el.

 

Az idei díjak átadására a balmazújvárosi Veres Péter Kulturális Központ színháztermében került sor június 5-én. Az ünnepségre a kitüntetett pedagógusok és diákok mellett a tankerület valamennyi településének polgármestere és az iskolák pedagógusai kaptak meghívást.

Az iskolánk díjazottjai nem lehettek ekkor jelen, mivel a Diákolimpia Országos döntőjén vettek részt. Ezért a kitüntető címek átadására a ballagási ünnepségen június 12 – én került sor.

A 2014/2015 – ös tanévben

A  „Balmazújvárosi Tankerület Kiváló Pedagógusa” díjat Szentirmai Zoltán kapta.

A „Balmazújvárosi Tankerület Kiváló Diákja” címet Szilágyi Fruzsina 8. osztályos és Ruzsányi Aisa 7. osztályos tanulónk érdemelte ki.

 

Anyák napja

Május 4 – én a 3. osztályos gyerekek ünnepi műsorával köszöntöttük az édesanyákat, nagymamákat. A verses, dalos, táncos összeállításban bemutatkozhattak a citerázni és népi hegedűn játszani tanuló kisdiákjaink is.

2015/2016 – os tanévi általános iskolai beiratkozás

Iskolánkban április 16 – 17 – én zajlott le a 2015/16 – os tanévi általános iskolai beiratkozás. A 22 fő tanköteles korúak közül intézményünkbe a beiratkozás időpontjában nyolc gyerek illetve törvényes képviselő jelent meg, és kérte felvételét a következő tanév első osztályába. Így jelenleg nyolc első osztályos tanköteles gyermek nyert felvételt intézményünkbe. A törvényi rendelkezések értelmében és a KLIK Balmazújvárosi Tankerület igazgatójának jóváhagyása alapján a 2015/2016. tanévben, iskolánkban 1 első osztály indítható. ( Nem összevonásban!)

Tankerületi atlétika verseny

Április végén Hajdúböszörményben került megrendezésre a tankerületi atlétika verseny. Iskolánkat a két versenynapon az alábbi eredményekkel képviselték gyerekeink. II. korcsoport: Fenyves Dominik, Posta László, Loncsák Előd, Posta Barnabás, Jónás Alex a csapat 2. helyezést ért el. III. korcsoport: Nagy Zsolt, Illés Dávid, Bodnár Viktor, Bugjó Dániel,Szeifert Tamás, Kota István a csapat 5. helyezést ért el. IV. korcsoport: Kulcsár Tamás, Hajdu László, Balogh Máté, Fenyves Patrik,Való Krisztián, Tar Kristóf a csapat 2.helyzett lett. IV. korcsoport: Posta Petra ,Ruzsányi Aisa, Sándor Krisztina, Rohács Edit, Lukács Andrea 2. helyen végzett a csapat.