Monthly Archives: január 2015

Falukarácsony

falukarácsony3

Megható ünnepségre került sor december 18 – án este a hortobágyi Titi Éva Faluházban. A hagyományokhoz híven kollégista tanulóink adták elő karácsonyi műsorukat, melynek szerkesztője és betanítója Girán Katalin kollégiumi nevelő volt. Az ünnepségre a falu lakosságán, szülőkön, hozzátartozókon és pedagógusokon kívül megjelent polgármester asszonyunk valamint a képviselő testület több tagja, illetve a kollégista gyerekek helybeli és debreceni támogatói.

További képekért katt ide.

Karácsonyváró hét

karácsonyváró3

December 9 – én kezdődő projektet zárt le az alsó tagozat december 16 – án. A projektzáró alkalmából kiállítást rendeztek a gyerekek hét során készült munkákból. A program versmondó versennyel zárult , melyre a tanulók a tél és a karácsony témaköréből választott versekkel készültek.

További képekért katt ide.

SZÍNBÁB karácsony

A Gézengúzok bábcsoport 2014. december 14-én részt vett a megyei bábosok hagyományos karácsonyi találkozóján, a SZÍNBÁB karácsonyon. A találkozónak a Csapókerti Közösségi ház adott otthont. A Gézengúzokat Szilágyi Dorina, Simon Ildikó, Bulátkó Vivien 4. osztályosok képviselték, Dsida Jenő : Karácsonyi utazás című versét szavalták el. A tanulókat felkészítette: Sáriné Pócsik Valéria báb- drámapedagógus

szinbabkari

Röpi siker

Hortobágyon, iskolánkban került megrendezésre a röplabda IV. korcsoportos lány megyei diákolimpiai első körmérkőzés. A mérkőzés a hortobágyi csapat győzelmével végződött.

Látogatás a Hajdúsági Múzeumban

múzeum5

TÁMOP-3.2.13-12/1 számú „Hajdúkerületi hagyományok népszerűsítése a Hajdúsági Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület által” című pályázati projektben együttműködő intézményként veszünk részt. A program diákjaink számára tanórán kívüli hagyományőrző tevékenységet kínál a Baráti kör szervezésében. Ennek a programnak a kapcsán december 12 – én délután kollégistáink Hajdúböszörményben a Hajdúsági Múzeumban jártak.

További képekért katt ide.