Monthly Archives: december 2014

Meghívó

klik uszt

MEGHÍVÓ

A Hortobágyi Petőfi Sándor Általános Iskola és Kollégium, mint Mentoráló Intézmény tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a TÁMOP- 3.1.4.B-13/1-2013-0001 „Köznevelés az iskolában” című projekt Módszertani innovációs modul következő foglalkozására.

A foglalkozás időpontja: 2014. december 11. (csütörtök) 10.00-12.00-ig

A program helyszíne: Hortobágyi Petőfi Sándor Általános Iskola és Kollégium

4071 Hortobágy, József Attila u. 1.

 

Program:

9.45 – 10.00     Regisztráció, vendégek köszöntése

Dorcsák Mária intézményvezető

10.00 – 10.45    Bemutató foglalkozás megtekintése

„Karácsonyváró projektünk” keretében

  1. osztály: Madárkarácsony – környezeti és természettudományos nevelés lehetősége

Foglalkozást vezeti: Sáriné Pócsik Valéria

10.45 – 10.55     Szünet

10.55 -11.15     Betekintés az 1 – 4. évfolyam „Karácsonyváró projektjébe”

vezeti: dr. Baji Sándorné intézményvezető helyettes

11.15 – 11.45     A hospitálás reflexiói

vezeti: Dorcsák Mária  intézményvezető

11.45 -12.00      Programzárás: dr. Baji Sándorné intézményvezető helyettes

logo unio

Úszásoktatás

úszás4

A Balmazújvárosi Tankerület és a Hortobágyi Nonprofit Kft. segítségével valamint Gencsi Zoltánnak a Balmazújvárosi Városgazdálkodási Kht. ügyvezetőjének közreműködésével az idei tanévben is úszásoktatást szerveztünk.  A 4. osztályos gyerekek  testnevelés óra keretében heti rendszerességgel tanultak úszni a balmazújvárosi fürdőben.  Ez úton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik segítségünkre voltak az úszásoktatás megszervezésében.

“Aranyszáj”

Balmazújvároson november 27 – én került megrendezésre az „Aranyszáj” tankerületi szintű szépolvasási és szépkiejtési verseny a 3 – 4. évfolyam tanulói számára. Az iskolánkat képviselő Meliska Alina 4. osztályos tanuló I. helyezést és Nádasdi Maja 4. osztályos tanuló III. helyezést ért el. Felkészítőjük: Dorcsák Mária

Bólyai Anyanyelvi Csapatverseny

A Debrecenben november 11 – én rendezett megyei versenyen három csapat képviselte iskolánkat. Az ötödikes csapat tagjai: Gercsák Marianna, Pásztor Máté, Szabó Kinga, Vezendi Zita, a nyolcadikosokat Veres Bence, Vincze Viktória, Szilágyi Fruzsina és Németi Rebeka képviselte.   A hetedik osztály csapata: Nagy Noémi, Palásti Hanna , Vas Bianka és Ruzsányi Aisa   II. helyezést ért el. Felkészítőjük: Molnárné Nagy Ágnes.

Tankerületi fizika verseny

November 20 –án a Tehetségnapok alkalmából rendezett tankerületi fizika versenyen tanulóink  helyezést értek el. Az iskolánkat képviselő csapat tagjai: Palásti Hanna, Szilágyi Fruzsina, Kulcsár Tamás, Veres Bence. Felkészítő tanáruk: Katona Lászlóné.