Monthly Archives: október 2014

Meghívó

Meghívó TÁMOP

Békeoszlop

Hagyományos megemlékezésünket a Békeoszlopnál az idei tanévben október 3 – án tartottuk. A diákönkormányzat szervezésben történő rendezvény során minden osztály egy üzenetet – békeszalagot – helyez fel az iskola előkertjében álló Békeoszlopra. Az üzenetek a gyermekközösségek békevágyát, az emberiség békéhez való jogát hirdetik. A község kis óvodásai is elhozták békeüzenetüket a megemlékezésre, az intézmény szülői közösségének békeszalagja is felkerült a Békeoszlopra. Az irodalom szakkör tagjai rövid műsorral köszöntötték a megjelenteket.

békeoszl.1.

Kapcsolódó galéria.

Papírgyűjtés

Intézményünkben az őszi papírgyűjtési akció október 7 – én délután bonyolódott le. A gyerekek nagy szorgalommal vettek részt a gyűjtésben. Tanulóink segítségére voltak a szülők is, akik a papír szállításában és rakodásában is aktívan közreműködtek.

papírgyűjtés1

Kapcsolódó galéria.

Halastó apróállatvilágának vizsgálata

A Hortobágyi Nonprofit Kft. szervezésében az 5. osztály tanulói lehetőséget kaptak, hogy szakemberek segítségével terepen ismerkedhessenek meg a víz vizsgálatának módszereivel. A gyerekek kíváncsian figyelték a vízmintában mozgó élőlényeket. Az érdekes, szemléletes bemutatót nagy érdeklődéssel követték, számos kérdést feltéve a témával kapcsolatosan. Bizonyára az itt szerzett ismereteiket hasznosítani tudják tanulmányaikban.

vízvizsgálat1

 

Kapcsolódó galéria.