Öko-oldal

„Zöld szemüveg” természetismereti verseny

2017. május 26- án pénteken, iskolánk 4 tanulója (Nádasdi Maja 6. osztály, Vezendi Zita 7. osztály, Pásztor Máté 7. osztály, Nagy Zsolt 8. osztály) és felkészítő pedagógusuk Rózsa Katalin (biológia-földrajz tanár) részt vett a Tiszacsegén megrendezésre került tankerületi szintű természetismereti vetélkedőn. A verseny a Tisza parton zajlott le, játékos természet- és környezetvédelmi feladatok elvégzésével. Tanulóink ügyességükkel, tudásukkal, leleményességükkel ELSŐ helyezést értek el. Szívből gratulálunk nekik!

Fecskebarát iskola

Tanulóink szorgos munkájával elkészült Ökofalunk, melyen kiemelt szerepet kapott a Fecskebarát iskola táblánk kihelyezése. Gyermekeink folyamatos számlálással végzik a fecskék megfigyelését, fészekrakását, költését. Jenei Gréta és Blága Bence 5. osztályos tanulók készítették el a hazánkban fészkelő fajok felismeréséhez és számlálásához segítségül szolgáló beszámolót. A prezentáció az iskola tanulói és dolgozói előtt bemutatásra kerültek. A diák a honlapunkon megtekinthetők.

Felkészítő tanár: Rózsa Katalin

Zölden jobb!

A június 02-án országszerte megtartott Zöld mozgalom a június 05-i Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódva programban vett részt iskolánk közössége. Örömünkre szolgált a kezdeményezés, melyet az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés indított, elősegítve a Környezettudatosság, ezen belül is a Szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítését. Így hát ezen a júniusi pénteken a Hortobágyi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai és dolgozói zöld pólóban támogatta az egyesülést céljai elérésében.

 

Ökoiskola beszámoló

Ökoiskola beszámoló a 2016-2017. tanév 1. félév

A tanévet újra beindítottuk a tanárok és a diákok által alapított ökocsoporttal. Év elején megterveztük a tanév programjait, elkészítettük a munkatervet és ötleteket gyűjtöttünk a közös munkához.

MEGVALÓSULT PROGRAMOK

Minden osztály kialakította saját környezetét, osztálytermét, ahol elsődleges szempontként szerepelt az ökosarok berendezése, dekorálása.

Beindult a tisztasági, ebédeltetési pontverseny, ahol minden hónapban eredményhirdetésre és a megérdemeltek jutalmazására került sor.

A használtelem gyűjtés továbbra is folytatódik iskolánkban. A félév folyamán szerződést kötöttünk a FoReGo Magyarország Kft.-vel, akik gondoskodnak a veszélyes hulladék elszállításáról.

Az októberben lezajlott papírgyűjtésen a gyerekek, szülők és kollégák együttműködő munkájával sikerült újra megtölteni a hatalmas papírszállító konténert.

Az állatok világnapjáról rajzversennyel emlékeztünk meg. A versenyen a gyerekek egymás munkáira szavazhattak, majd a győztesek állatokról szóló könyvekkel lettek jutalmazva.

Témanapunk az egészséges táplálkozás jegyében sikeresen lezajlott. Minden osztály lelkesen készült és dolgozott saját témakörében. Az elkészült ételek, reklámkampányok kiállításra és díjazásra kerültek.

A decemberi hónapunk az ajándékozás jegyében zajlott. Az újrahasznosítás ötletét megragadva ajándékokat készítettünk használt kartonból, papírból, PET- palackból, textíliákból.

A programok az ÖKO falon meghirdetésre kerültek és az elkészült fotók itt és az iskolai honlapon megtekinthetők.

A munkatervben meghatározott feladatokat a félév folyamán sikeresen el tudtuk végezni.

 

 

Hortobágy, 2017. 01. 20.

Rózsa Katalin, biológia-földrajz tanár

Papírgyűjtés

Intézményünkben az őszi papírgyűjtési akció október 7 – én délután bonyolódott le. A gyerekek nagy szorgalommal vettek részt a gyűjtésben. Tanulóink segítségére voltak a szülők is, akik a papír szállításában és rakodásában is aktívan közreműködtek.

papírgyűjtés1

Kapcsolódó galéria.